Copyright © 2017 by "HappyWalking"
All Rights reserved
E-Mail: info@happywalking,nl
Designed by HappyWalking,nl
• Home • Voetverzorging • Voetreflexmassage • Wist u dat • Gelpolish • Wandelwol • Klanten ervaringen • Acties • Behandeling & prijzen • Nagelreparatie • Links • Contact
Voetreflexmassage.

Voetreflexmassage is een methode tot het
stimuleren van de reflexen in de voeten om in corresponderende delen van het lichaam reacties op te wekken. Deze reacties kunnen het best worden omschreven als ontspanning of terugkeer van de evenwichtstoestand. Het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het is belangrijk om met behulp van specifieke hand- en vingertechnieken een reactie (ontspanning, deblokkering) te verkrijgen in de overeenkomende lichaamsdelen.

Voetreflexmassage kan bij iedereen toegepast worden. Ook gezonde mensen zullen ervaren dat een voetreflexmassage een
zeer weldadige en ontspannende uitwerking heeft.

Hoe werkt voetreflexmassage?
Ziekte en pijn zijn een weerstand tegen het leven, die zich op een natuurlijke manier ontwikkelen. Voetreflexmassage brengt levensprocessen die zich hebben vastgezet weer in beweging. Als een orgaan of lichaamsdeel niet helemaal goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. Dit zijn de energiereflecterende punten. De plek in de voet die overeenkomt met een niet goed functionerend orgaan wordt pijnlijk. De pijnlijke plek in de voet ontstaat in eerste instantie doordat de doorstroming van energie blokkeert. Er gaat minder bloed en lymfevocht stromen. Afvalstoffen kunnen moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd worden. Door vermeerdering van afvalstoffen krijg je een slechtere doorstroming, langzaam slibt alles dicht.

Waarom voetreflexmassage?
Ten eerste is een voetreflexmassage erg ontspannend. Vele mensen denken bij de voeten gelijk aan een “kriebelig” gevoel. Dit wordt vaak heel anders ervaren, een goede voetreflexmasseur zal de voeten zo behandelen dat het goed aanvoelt. De technieken welke worden gebruikt zullen dan ook niet “kriebelig” aanvoelen. Tijdens een behandeling worden de voeten gemasseerd, de massage zorgt ervoor dat het lichaam gereinigd wordt en afvalstoffen worden uitgescheiden.
Een voetreflexmassage heeft vele voordelen, onder andere:
* Ontspanning en ontstressen
* Verbeterd de doorbloeding
* Afvalstoffen gemakkelijker en sneller afvoeren
* Behandeling klachten
* Preventie klachten

Voor wie is voetreflexmassage geschikt?
Voetreflexmassage is een neutrale techniek en daardoor voor iedereen toegankelijk. Door massage van de voeten komen lichaam en geest tot rust. Tegelijkertijd wordt het zelfgenezend vermogen, dat ieder mens heeft, gestimuleerd.

Is-voetreflexmassage-veilig?
Voetreflexmassage is niet alleen een prettig en ontspannende methode maar ook een veilige methode. Voetreflexmassage is een neutrale techniek. Het is een natuurlijke behandelwijze voor klachten op allerlei gebieden.

Contra-indicaties zijn:
* Griep of koorts
* Botbreuken / kneuzingen
* Wonden
* Schimmelinfectie voet
* Trombose been
* Open wonden, open eczeem, plekken aan voeten en benen,  
   grote schimmel vlekken op de voet, zwelling en kneuzingen
   aan de voet en enkel.
* Aderontsteking
* Zwangerschap met risicofactoren
* 6 tot 8 weken na een operatie, bij ouderen 8 tot 10 weken na
   een operatie
* Tijdens een chemokuur
* Direct na een zware maaltijd
* Na het drinken van alcohol
* Grote oedemen aan voeten en benen, door hart, nier, vaat, en
    longaandoeningen.

Contra-indicaties zijn redenen om niet tot een massage over te gaan, in deze gevallen is het onverstandig om een massage te geven.

Reacties tijdens en na een voetreflexmassage
Afhankelijk van de te behandelen cliënt kunnen in sommige gevallen de volgende reacties optreden.
Tijdens de behandeling:
* Transpiratie
* Prikkelingen
* Slaperigheid
* Opkomende emoties
* Vlak na de behandeling:
* Loomheid
* Energiek gevoel
* Duizeligheid
* Hoofdpijn

Langere termijn:
* Meer afscheiding (ontlasting, transpiratie)
* Donkere urine (i.v.m. losgekomen afvalstoffen welke het
   lichaam verlaten via de urine)
Klachten worden soms erger om daarna af  te zwakken of zelfs te verdwijnen voor korte of langere tijd
Ontstaat er een reactie of reacties na je gegeven behandeling? Dat is een goed teken! Het lichaamseigen herstel is in gang gezet. Er kan ook geen directe reactie zijn, elk mens reageert anders, en ook elk moment anders. Wij raden altijd aan om goed water te drinken na een voetreflexmassage behandeling, dit kan eventuele hoofdpijn voorkomen of verminderen. Er zijn afvalstoffen vrijgekomen welke door het lichaam afgevoerd moeten worden.

Heeft u nog vragen of denkt u na bovenstaande te hebben gelezen dit is ook wel wat voor mij, dan kunt u mij altijd bellen mailen of appen.

Uw voeten bij mij in vertrouwde handen.   
HappyWalking
Uw Pedicure
HappyWalking Uw Pedicure